Våra hundar

Vi ser alltid till att du är helt nöjd med ditt val. Alla våra djur är registrerade och vaccinerade. De genomgår regelbundna hälsoundersökningar, har alla nödvändiga intyg, och du får dessutom personliga hälsorekommendationer.

Utställningschampion!
Utställningschampion!

press to zoom
DSC_0056.JPG
DSC_0056.JPG

press to zoom
nike gryt.jpeg
nike gryt.jpeg

Nike med sin (och min) första gryträv i gott samarbete med Christer Johansson och Taco.

press to zoom
Utställningschampion!
Utställningschampion!

press to zoom

SEUCH J Kontrast Twix Vix

"Nike"

C.I.B. NORDUCH SE VCH Svinghammars Wildberry - J Kontrast West Coast Hilda

Nike är född 2013 och är en lättsam och rolig hund. I yngre år var hon extremt busig men har med åldern blivit visare och lugnare (som tur är). Genomgående har hon alltid haft en positiv inställning till både människor och andra hundar, hon är kort och gott väldigt trygg i sig själv och har aldrig muckat gräl. Ganska kort efter sin 2-årsdag blev hon svensk utställningschampion och grytanlagsprovet klarade hon galant efter enstaka träningar. Hon har provat på jakt i naturgryt och visat att hon har de rastypiska egenskaperna - ett stort mod och en god rovviltskärpa. Vad gäller ovanjordsjakt arbetar hon i det närmsta som stötande och skallar mestadels vid synkontakt, släpper efter några hundra meter vilket passar bra på tighta jaktmarker. Vi har också gått en hel del viltspår tillsammans, såväl i träning som i skarpt läge. Nike har också haft två valpkullar hos oss, A- och B-kullen. Numera är hon pensionerad från avelsarbetet och njuter av skogsutflykter och familjeliv.

effie.jpg
effie.jpg

press to zoom
effie-2 (1).jpg
effie-2 (1).jpg

press to zoom
effie-4 (1).jpg
effie-4 (1).jpg

press to zoom
effie.jpg
effie.jpg

press to zoom

Kicker Rock Born to Run

"Effy"

DK UCH SE UCH J Gibas Wild Africa Cream - SEU CH J Kontrast Twix Vix

Effy kommer ur vår B-kull, ensam tik bland fyra brorsor födda 2017. Effy är en borderterrier med mycket driv och energi. Hon är alltid, alltid sugen på äventyr och är nyfiken på det mesta men är också den keligaste soffpotatisen man kan tänka sig. Effy har gjort grytanlagsprov med gott beröm (Kvalitet 1) och blev vid tillfället även provbästa borderterrier. Ovan jord driver hon i löpan med skall på rådjur i upp till 20 minuter och kommer fint tillbaka i sina bakspår. I utställningsringen har hon gått fint med "excellent" (högsta betyg i kvalitetsbedömning) men i övrigt inte stuckit ut i den hårda konkurrensen. Vi hoppas att Effy kommer få sin första kull hos oss under sommaren 2021.